26-06-13

Transfer bids in sterke klaver !

Niet meer te stuiten  de transfer biedingen ,als antwoord op de opening van partner. Wel wat vervelend voor de tegenpartij.Je ging toch wel juist een volgbod doen in de transfer kleur zeker.! Onontbeerlijk  zijn verdedigende afspraken nodig met uw partner. De moeite om een boompje over op te zetten na de bridge avond.

Voor de hand liggend is om dubbel te gebruiken ,om de kleur aan te geven .bv oost  bied 1harten (transfer voor schoppen) zuid dubbel  ; zegt  aan partner ik bezit de harten.(al dan niet met openingskracht). Ja zo kunnen we ons behelpen.

Maar wat denk je van deze verdedeging , zuid bied gewoon 2 harten , als west de transfer van oost wil voltrekken moet hij nu wel op 2nivo .

Uiteraard  zal men rekening houden met de sterkte van de hand (lengte van de kleur ,en kwets baarheid.)  .Dubbel wordt dan een soort comic bod .Namelijk de twee overblijvende kleuren.In dit geval de minors!. De dubbel ontkend dus  vier kaart bezit van de beloofde kleur en de transfer kleur.

Het volgbod van 1zt ,zou men kunnen invullen als  ,stop  in de beide kleuren (transfer kleur en beloofde kleur), of stop in één van beide .Afhankelijk van de aard van het beestje . Moedige durver  of  voorzichtige  hans. 

Allé  nog een "vedett white"  en  alweer een item "apres bridge".

Voor wie het europees kampioenschap bridge  in oostende wil volgen.Alon Amsel heeft een link op facebook "vlaamse bridge liga"

De violen stemmen met partner!
 

20:27 Gepost door rene naessens in Web | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.