21-07-13

De zomer kwis!

Bridge Beter ,geeft ons weer de gelegenheid om een punthoofd  te krijgen.Vraag drie vindt ik een interessante.Want er zijn nogal wat opties ,stel dat je in een zt kontrakt zit,en je hebt in de harten twee slagen nodig .Dan is het vrij simpel ,je speelt het aas  ,en een kleintje naar de dame ,zit de heer voor de dame is de zaak geklaard .Dit noemt men de chineese  snit.Mislukt de aktie kan je nog een kleintje naar de tien spelen ,zit de boer voor  heb je weerom prijs. hier in de "puzzel" is het de troefkleur,we moeten dus trachten het maximaal aantal slagen te maken .

Een kleintje naar de negen loont als de heer en de boer gescheiden zitten.Om het even ,in welke hand  ,heer of boer zitten.Slecht loopt het af.Als de boer single achter het aas zit.Want dan promoveert de acht bij de tegenpartij.

Zitten de honneurs samen in een driekaart achter het aas ,verlies je altijd twee slagen ..Altijd vertrekkende vanuit de optie kleintje naar de negen.

Vier slagen zie ik niet zitten ,bij goed tegen spel van de opposites.(je mag geen honneur inleggen bij de eerst voor gespeelde kaart).Stel dat de tien wordt voor gespeeldt ,je dekt met de boer en de overkant bij partner zit de heer single,dan heeft de leider vier slagen  binnen als hij je boer dekt met het aas.

Tien of dame voor spelen ,verhoogd  de kans op promotie van de acht.

Veel zal afhangen van de sterkte van de "opposites"


 straks opener op de "lokerse feesten"

10:33 Gepost door rene naessens in Web | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.