12-09-13

Van Den Vremden!

Wie van een vreemd land komt, brengt iets mee ,een gewoonte  of zo ,van de andere cultuur.

Ik keek dus met belangstelling uit,naar wat bridge in Glasgow mij zou brengen.De stad telt zo een zevental clubs .De grootste club is "Buchannan" dan volgt "Macabi" en dan "St Andrews".Waarschijnlijk hebben ze elk wel een politiek ,of religieus  tintje.Mij viel het op ,dat nogal wat bezoekers in St Andrews  weinig  schots nationalisme vertoonden .Sommigen  kwamen er zelfs openlijk voor uit ,dat ze pro engeland waren.Om het echt te beoordelen ,zou ik echter in de andere twee grote clubs ook eens moeten vertoeven.

Even dacht ik dat ik in het waasland speelde ,toen de wedstrijd leider begon met de melding ,naast de bridge mates ,vul ook de uitslag in op het score briefje.want de software durft eens de mist in gaan.

Ook vroeg de wedstrijd leider geregeld ,om wat stiller te zijn aan de bridge tafels! En ook maakte hij geregeld ons attent op het feit ,de klok te respecteren.

De historische woorden ontvielen mij spontaan  in het nachtelijke Schotland ..." Every where ,you playing Bridge,..There is allways a...Pierre...

Was er dan niets ,toch wel...De schotse bridge drives ,verlopen bijna drankloos.... En wat mij opviel ,ze spelen allemaal  zwakke zonder in de opening.Ik vroeg wat uitleg aan " Maida Grant & Sheila MacDonald" ,deze dames werden mij voor gesteld als zijnde  ,ex Schotse internationals.Maar mijn partner hield van een grapje ,in ieder geval speelden de dames het spel keurig mee. Zij beweerden  ,dat het zwakke zonder meer voorkomt, en dat de zonder troef ,meer in de sterke hand kan gespeeld worden.Kan belangrijk zijn als partner van de opener ,slechts een zes of zeven punter heeft.

Zo heeft u dan toch weer een onderwerpje  voor de a pres bridge.

De "Aberdeen  Agnus" zoals hij er uit ziet, en zoals ik hem liefst zie.

Aberdeen  Agnus.jpgAngus_marmering.jpg

       

 

20:12 Gepost door rene naessens in Web | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.