21-11-13

tegen het veld ! en er zijn geen zekeringen meer!

Het is niet de eerste keer ,dat ik erover zeur,maar de "loosing trick" loopt op toernooien met pc giften van geen meter.Maar ach ,dit machtige oude wapen hanteert de flashy moderne bridger niet meer.U gebruikt berry's opwaarderings stelsel,één puntje dubbelton ,twee of drie singleton...Tot ergernis van de proffesoren Gray en Summary en tot Jolijt van Milton en Works , dit terzijde voor wie zijn bridge geschiedenis kent..

Zondag laatstleden  op het "brunch" en bridge festijn in Beveren(eten en drinken en kaarten de toekomst van bridge)kwam ik nog zo een leuke zekerheid tegen.De "the low of the total tricks"een  wetmatigheid in het bieden.En nu we toch maar met ons twee zijn wil ik het hier eens over hebben.Ik loop nu toch al een jaartje rond in bridgeland en mijn ervaring ,had mij geleerd ,dat met vijf troeven bij u en bij partner ,volgens "the Low " moet u nu op vier nivo bieden.De andere kaarten ook in bijna 70% van de gevallen spiegel zijn.!,? .Is dit nu toevallig bij mij alleen,een onweers wolkje alleen boven mijn haardos .Vanuit  dit recipient ,volg ik the low alleen nog met differentiele handen .Zoals zes -vier,zeven drie .....

Wel zondag zat ik compleet tegen het veld met mijn overwegingen.In beveren past iedereen "the low of the total tricks" konsekwent toe.Daar zat ik dan alleen  in drie hart kontrakt, plus twee gespeeld uit frustratieb na het zien van dummy. Het veld leren kennen ,met vallen en opstaan een onderdeel van mijn integratie fase in mijn nieuwe club. 

wolk boven man.jpg

 

 

 

22:34 Gepost door rene naessens in Web | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.