28-11-13

De eerste trends!

Ze tekenen  zich al af ,de eerste trends in ons competitie.In ere klasse ,heeft Begijntje zich herpakt van een mindere vorige competitie dag.Toch kruipt Bcob 1 op kouse voeten weg van de rest.Begijntje staat onder druk van de andere bcob 'ers.Hubert janssens en Steven Dedonder voor squeeze kruipen met vereende krachten weg van de degradatie zone.In ere klasse lijkt het lot bezegeld van de  francophone internationalen UAE.

Riviera2 met Van Overmeiren junior  ,geven geen krimp.Dit jaar nog niet verloren.In 2B blijft Sandeman in het spoor van leider pieterman .Beveren1 toch een sterk team ,geraakt niet van de grond .Is de veilige middenmoot het hoogst haalbare?

In regionale 1b blijft lokeren1 netjes uit de twee bedreigde zones (die om te stijgen en die om te dalen).De houtmuizen van Reinaert ,herstellen zich van een paar mindere  weken.Een toch wel potentieel sterk beveren2,blijft onder de verwachtingen.Even aan de boom schudden kapitein Paul!

Zo belanden we in liga 2b .Seizoens revelatie paar ,Audenaert -Bekaert  trekken lokeren2 een nivo hoger .In een reeks waar alleen stijgen telt ,doen de mannen en één vrouw volop mee voor de titel.Wordt 2014 het jaar van het grootte gelijk van kapitein Pierre ?! Komende zaterdag  een sleutel match voor de "Raepen" in en tegen Roeselare.Het beveren van beeldens marcel  ,mag eens  dik gaan winnen .Kwestie van een goede competitie start niet te  ,vergooien .

Doet u ook mee aan de top honderd allertijden ,van belgische producties..Een suggestie!


 

20:22 Gepost door rene naessens in Web | Permalink | Commentaren (0)

21-11-13

tegen het veld ! en er zijn geen zekeringen meer!

Het is niet de eerste keer ,dat ik erover zeur,maar de "loosing trick" loopt op toernooien met pc giften van geen meter.Maar ach ,dit machtige oude wapen hanteert de flashy moderne bridger niet meer.U gebruikt berry's opwaarderings stelsel,één puntje dubbelton ,twee of drie singleton...Tot ergernis van de proffesoren Gray en Summary en tot Jolijt van Milton en Works , dit terzijde voor wie zijn bridge geschiedenis kent..

Zondag laatstleden  op het "brunch" en bridge festijn in Beveren(eten en drinken en kaarten de toekomst van bridge)kwam ik nog zo een leuke zekerheid tegen.De "the low of the total tricks"een  wetmatigheid in het bieden.En nu we toch maar met ons twee zijn wil ik het hier eens over hebben.Ik loop nu toch al een jaartje rond in bridgeland en mijn ervaring ,had mij geleerd ,dat met vijf troeven bij u en bij partner ,volgens "the Low " moet u nu op vier nivo bieden.De andere kaarten ook in bijna 70% van de gevallen spiegel zijn.!,? .Is dit nu toevallig bij mij alleen,een onweers wolkje alleen boven mijn haardos .Vanuit  dit recipient ,volg ik the low alleen nog met differentiele handen .Zoals zes -vier,zeven drie .....

Wel zondag zat ik compleet tegen het veld met mijn overwegingen.In beveren past iedereen "the low of the total tricks" konsekwent toe.Daar zat ik dan alleen  in drie hart kontrakt, plus twee gespeeld uit frustratieb na het zien van dummy. Het veld leren kennen ,met vallen en opstaan een onderdeel van mijn integratie fase in mijn nieuwe club. 

wolk boven man.jpg

 

 

 

22:34 Gepost door rene naessens in Web | Permalink | Commentaren (0)

14-11-13

Dank zij

Oud voorzitter van lokeren "Luc Magerman " is een trouw bezoeker van hubble!

Bedankt voor de link ,naar de nationale uitslagen  luc.Raf Vermeiren met begijntje geven geen krimp in ereklasse .Benieuwd hoe dat afloopt straks .Squeese 1 met Steven De donder en hubert Janssens toch nog eens gewonnen.

Amsel Allon en Jens Van Overmeiren de zoon van Marcel  den teacher en Ria ,flink op weg naar 1é nationale.Rust weekend ,heeft beveren van Armand en Ronny duigd gedaan.Dikke max overwinning ,verjaagd  even de degradatie spoken.

Leuke partijen om te volgen dit weekend !

In ere klasse  "Begijntje  tegen bcob 1"

In 2B   'Beveren  naar charleroi(maak uw auto goed vast kerels) .De karolingers op veilige afstand spelen is de boodschap .

Ook om de knikkers in 3A  "Sandeman  naar Chaver".

Zo weer iets om naar uit te kijken,zondagvoormiddag  met uw pee cee en een pistoléé.


19:08 Gepost door rene naessens in Web | Permalink | Commentaren (0)

10-11-13

De harde waarheid!

De herfst vakantie is voorbij,alle ploegen uit de lopende competitie hebben tijd gehad om de al dan niet gemiste competitie start te evolueren.En indien nodig en mogelijk de nodige aanpassingen tedoen ,om de weken van de harde waarheid aan te vatten.

Ik krijg geen toegang !tot de uitslagen van de nationale reeksen.Dus we leggen de focus op competitie liga .Met aandacht voor de ploegen uit district  DW .In 1B doet lokeren 1 een dikke zaak met een knappe overwinning tegen leider Waregem.Lokeren1 met vers bloed in de ploeg ,het rendeert.(en zeggen dat die persoon lokeren een paar jaar geleden ,van de bonds lijsten wilde laten schrappen het kan verkeren ).In dezelfde reeks  problemen voor Reinaert!,na een veel belovende start ,werk aan de winkel voor kapt.Oushoorn.Het wordt nog spannend in die reeks ,want ook beveren kon niet echt overtuigen tegen de laatste. In 1C geraakt beveren 3 niet echt van de grond ,maar ook hier is nog niets verloren het hangt hier dicht bij elkaar ,de leiders blijven binnen target.

In 2B krijgt het beveren van Marcel de achttien bey punten en blijft aan de leiding.Lokeren2 dit keer met kapitein Pierre aan tafel  houd de bordjes in evenwicht , tegen Sandeman.Volgende week trekt  lokeren naar Aarsele de ploeg in vorm ! Beveren  gaat uit gerust naar Roeselare "de stad van dichter Rodenbach " Vliegt den blauwvoet  voor beveren ? We zullen zien.

In 2D gaat kollebloem1 een rustig seizoen te gemoet ,kollebloem wat verweesd in 2D ! Het lot van een grens club.(district grens).Hetzelfde lot voor kollebloem2in 2E.

In liga 3 zitten ook een pak Dender waaslanders .We vinden ze op een hoopje in 3C ,hier is het dender waasland tegen 2 ploegen van "La  Gantoise royal club"Athena 1 verdedigt zich keurig.Lokeren3 met werkpaard fanny groeien jaar na jaar .Beveren zit hier in de modder .Ros beiaart  van  bridge legende herman Decuyper  ,moet het hier opnemen tegen twee teams van klein brabant ,als de zonen en dochters van graaf  Aldegonde  ,om beurten demarreren krijgt het paard van dendermonde het nog knap lastig. In liga 3C vinden we de rest van het waasland ,beveren 5  en beveren 6 maken hier het mooie weer, alhoewel Mercator 1 wordt zeker nog een zware klant voor promotie.De Bornemmers 3en 4 houden het gezellig.

rodenbach.jpg"Rodenbach" symbool van de vlaamse strijd in de 19é eeuw.

Te kijk in Roeselare!

18:00 Gepost door rene naessens in Web | Permalink | Commentaren (0)

05-11-13

NIEUWE NAMEN OM TE VOLGEN!

Geslaagd  tweede districts toernooi,Haloweeen in lokeren.Met twintig tafels een mooi succes.Heel wat klasse aanwezig op dit jong toernooi,naast de winnaars.Bekaert Patrick en Audenaert Rudy . Waren ook aanwezig,Mistiaen Dierik,Beukeleirs Wim,die eerst als winnaars werden uit geroepen ,maar na correcties naar de tweede plaats werden verwezen,verder Amsel Allon ,Raf Vermeiren ,Armand Audenaert ,Johan De Ridder.

Met groot vertoon dus winnaars  ,een vrij recent partnership, Audenaert Rudy en Bekaert Patrick .Na een mooi resultaat vorig jaar in het kerst toernooi in Sandeman ,wordt de lijn door getrokken .Een vijfde plaats in het eerste districts toernooi van het seizoen 2013 -2014 Kollebloem in puurs.Nu mooi eerste in het tweede districts toernooi in Lokeren. De moeite waard om de evolutie van dit koppel verder te volgen.Ze spelen competitie voor lokeren2 in liga 2B.

Oud voorzitster van Lokeren Marijke en partner frans behalen een,derde plaats .Sommigen spreken van een verrassing ,maar dit is gewoon keigoed gespeeld. 

Volgend officieel toernooi van het district is het paastoernooi van Reinaert of het lente toernooi van mercator.Afhankelijk wanneer pasen valt in 2014.

Ik zie jullie daar !


21:18 Gepost door rene naessens in Web | Permalink | Commentaren (0)