15-12-13

Een "cluster" in ons bridge reglement!


De vele millitairen onder ons bridge volk ,zullen het beamen .Eén cluster is één van de smerigste bommen uit het wapen arsenaal.Een poel van ellende aan de bridge tafel,voor de spelers en nog meer voor de arbiters.Want leg dit maar eens uit aan de benadeelde partij!

Kim jong un en Poetin spelen tegen ,Merkel en Mathilde , Mathilde opent 1schoppen en Kim bied 3klaveren Allert bij poetin ,Merkel vraagt uitleg en poetin zegt;gesthem, партнер, Сердца и Алмазы.(gesthem  partner heeft harten en ruiten).Kim speelt echter de betere lokerse gesthem en heeft harten en klaveren.

De traditionele gesthem :2zt de laagst overblijvende kleuren,que bid (in dit geval2schoppen)de hoogst overblijvende en de laagst overblijvende kleur.En drie klaveren de twee hoogste overblijvende kleuren.In lokeren vervangen ze het que bid door drie klaveren en de twee hoogste kleuren door drie ruiten.

De bieding ,eindigd in een 4schoppen kontrakt voor Mathilde .Kim ontdekt zijn foute bieding ,maar mag niets zeggen volgens het reglement .Hij start harten aas gevolgd door harten heer ,die gekocht wordt door Merkel en over gekocht door poetin.Poetin op zijn beurt switchd naar de ruiten , deze wordt gekocht door een rood kleurende kim.!!.Angela merkel haar ogen zaaien dood en verderf ,poetin kan een verbaasde fijne lach niet onderdrukken.En mathilde haast zich naar het toilet.De arbiter ,francois Ollande wordt ontboden aan de tafel ,en krijgt de uitleg van het gebeuren van Merkel in een westvlaams engels .De arbiter beslist dat het spel gewoon moet afgespeeld worden en blijft aan tafel.

Na het spel (4schoppen min 2),zegt de arbiter dat de uitslag moet behouden blijven , omdat het reglement ,artikel75C ,voor benadeling enkel uit gaat van foutieve uitleg,en een foutieve bieding als accidentair beschouwd.Tenzij  kan bewezen worden dat de uitleg gever op de hoogte was van de foutief geboden hand,bv stel dat poetin na de uitleg van harten en ruiten bij kim ,vijf klaveren  zou bieden met een vierkaart.

Insiders arbiters ,verdedigen de regel omdat dergelijke foute biedingen zowel in het nadeel als het voordeel kunnen uit pakken.

De mening van hubble ,wie zijn conventies verkracht ,of niet kent,moet altijd bestraft worden......of toch niet ?? ..want wat dan met ,..psychische ..biedingen.

14:55 Gepost door rene naessens in Web | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.