05-01-14

DE CIRKEL IS ROND!

Wanneer je thuis vertrekt en steeds verder u verwijderd van uw basis ,kom je na verloop van tijd ,terug thuis .Onlangs zit ik aan de bridge tafel en krijg een allert op ,een 1kl opening.Nieuwsgierig vraag ik naar uitleg (moet je ook doen ,want de 1kl opening heeft de meeste varianten ooit in bied landschap). Ik krijg een beleefde zeer degelijke uitleg van de opponenten.Kan een gewone klaver opening zijn kan kort zijn in klaveren ,kan een zt 15-17 bevatten , kan 16ptn + zijn .Nu is mijn eerste reactie ,jullie zaaien flink wat mist ,durf ik nog wel in de bieding komen.!?.

Thuis gekomen ,nog even in de zetel om de bridge kop wat leeg temaken voor het zonodige slaapkomfort.Kwam de gedachte op ,wat is nu eigenlijk het verschil met ons 1klaveren opening met ruiten van vier en vijfkaartmajeur.

Wel bij ons is het minstens een twee kaart, en de zt van 15-17 zit er niet in.Maar voor de rest!,echt waar net het zelfde,wij kunnen ook 16ptn + hebben en eche klaveren hebben .Alleen psychologisch is er voor de tegen partij geen drempel.

Met de 1klaveren opening ,zijn de jongens bijna terug aan het thuis komen ,denk ik.


 

13:45 Gepost door rene naessens in Web | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.