16-01-14

De Safety play !

Regelmatig komt het issue aan bod in ons tijdschrift bridge beter.Mooi uitgelegd wat het is .De poging tot overslag niet gebruiken ,en gewoon het kontrakt maken.Meest voorkomende vorm is de keuze tussen een snit ,of de zekere slag nemen.Het weze duidelijk dat in een viertallen wedstrijd ,of in een butler wedstrijd de safety play standaard is .

Anders zit het in paren tornooien.Hier gaat het om een top of een betere moyen score.Vroeger ging ik er van uit dat een safety play u altijd rond de gemiddelde score bracht.Ik heb echter ondervonden dat bridge omgevingen verschillen.In mijn huidige club scoor ik meestal slecht met de safety play.Aan de slag met nogal wat jeugdige ,en nationale spelers blijkt dat men hier massaal gaat voor de top scores.

Belangrijk om weten dit gegeven in mijn aanpassings jaar.Zou dit ook zo zijn op de grotere toernooien .De moeite om het samen met u  even op te volgen.via messer krijgen we inzage in de gespeelde giften,en kunnen we het analyseren.Aan de slag zou ik zo zeggen. 

Nog maar eens blijkt hoe belangrijk de kennis van uw bridge omgeving is.Het beruchte veld  weet u.Spelen tegen of mee met het veld.Hetzelfde geldt voor slembiedingen.In een recreatieve ,passieve omgeving scoorje dikwijls beter met er gewoon af teblijven .Of dit de goede bridge stijl is !, ? ..Goeie vraag.


 

14:47 Gepost door rene naessens in Web | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.