29-01-14

Comic volgbod 1SA

Comic volg biedingen kenden in de jaren tachtig ,een tijdelijke opgang.Vooral door het succes van het bridge paar Roger Zaman en Bruno Van De Velde(hoe zou het nog met Bruno Zijn?)in enkele belangrijke toernooien.

De oorsprong moet ergens diep in het franse jais en Lebel biedsysteem liggen.

In beveren liggen ze met lokeren nogal in de clinch voor promotie in enkele competitie reeksen.En omdat de"comic " in lokeren nog rondspookt via Zaman imself en Dekeyser.Werdt  lokeren kenner Hubble aangesproken .Vooral het onderdeel  "de comic ZTvolgbod" maakt de beveraars wat zenuwachtig.

Dus nu een korte beschrijving van wat ik er nog van weet.Het 1zt volgbod is van 0tot 12pt.(kan ondertussen gewijzigd zijn),de bieder is in het bezit van een lengte  in een onbekende  kleur(zes kaart of goeie vijf kaart.De partner antwoordt 2klaveren waarop de comic bieder zijn lengte noemt of past indien deze klaveren is.Voor details bij het bieden van de tegenpartij wendt u tot de grootmeesters zelf.

Een mogelijke verdediging is ; steun in de openings kleur naturel.

                                           dubbel ; ,acht punten of meer (punitief)

                                           Pas; 6tot7 ptn geen steun in partners kleur 

                                           2 klaveren  ; zwak 0tot 5ptn  vraagt partner                                                                  eind bod te bieden.

                                            2 ruiten ,harten, schoppen (10ptn of meer met                                                                                   vijfkaart)  

                                             2zonder troef,  manche forcing.

Succes ! 

Verdediging  bespreken met partner,liefst met Duvel of Tripple West Malle,of Hoegaarden  "Grand cru".


 

18:23 Gepost door rene naessens in Web | Permalink | Commentaren (0)

26-01-14

Hoogspanning en berusting!

Zo gaat het in deze fase van de competitie.De administrators hebben de verschillende classementen wat overzichtelijker gemaakt.Door het weg laten van vooraf gespeelde uitslagen.Zo zien we in Liga 1B ,dat Waregem in pool positie ligt.Als Waregem volgende wedstrijd uit bij forum stand houdt dan wordt de laatste wedstrijd beslissend.En die spelen ze thuis tegen Beveren.Rekening houdend met de uitslag uit de heenronde  ,Beveren werdt toen thuis ingeblikt met een droge zeven tegen drieentwintig.Voor lokeren kan het alleen nog als Beveren en Waregem gelijk spelen en de Frans boys met meer dan twintig winnen van Halse.

In 2B   is er volgende week een inhaal wedstrijd tussen Lokeren en Beveren  .Eigenaardig gegeven als de twee ploegen elkaar in evenwicht houden dan is het bingo in Aarsele .Lokeren moet Aarsele nog in de ogen kijken op de voor laatste speeldagen Beveren doet hetzelfde maar dan op de laatste speeldag

Het kan dus nog spoken in het waasland voor Aarsele .Ondanks de riante voorsprong  niets is wat het lijkt.

Van spanning gesproken  kijk eens naar nationale  3B .Sandeman ,Phenix en Chaver.Geografisch mooi verdeeld.Wie houd de zenuwen best onder kontrole!

In ereklasse  start volgende week de  halve finales voor de titel.Eén ding is zeker Bcob zit zeker met een ploeg in de finale.Raf staat scherp ik heb hem vorige week gesproken!Brussel weze gewaarschuwd!


21:11 Gepost door rene naessens in Web | Permalink | Commentaren (0)

19-01-14

De tijd dringt!

Offdays  zijn uit den boze in deze fase van de competitie.Dat ondervindt het beveren 4 van Marcel Beeldens.Een slechte zaak voor beveren in liga 2B .Voor aarsele ziet het er steeds beter uit.Lokeren 2 van Pierre kan nog ,maar dan dient dik gewonnen worden in de uitgestelde partij tegen Beveren en de thuis match tegen  de leiders .

In liga 1B doen zowel lokeren als beveren een goede zaak in de stand .Alhoewel door de kronkelige stand ,in verband met verschoven wedstrijden ,kan waregem hier nog danig uit de hoek komen .De derde hond en het been u weet wel.

In nationale reeksen ,is geen kruid gewassen tegen een herboren beveren .George keldermans  daarentegen moet nog goed opletten ,na een autoritair seizoen ,dreigt alles verloren te gaan door twee slechte beurten in de laatste wedstrijden .Sandeman zit terug volledig in de race .Spannend om volgen allemaal.

Met de neus in de wind ,kan je ze al ruiken , de belangrijke kampioenschappen.Vingers kruisen en hopen dat ik er nog eens bij ben.


 

11:45 Gepost door rene naessens in Web | Permalink | Commentaren (0)

16-01-14

De Safety play !

Regelmatig komt het issue aan bod in ons tijdschrift bridge beter.Mooi uitgelegd wat het is .De poging tot overslag niet gebruiken ,en gewoon het kontrakt maken.Meest voorkomende vorm is de keuze tussen een snit ,of de zekere slag nemen.Het weze duidelijk dat in een viertallen wedstrijd ,of in een butler wedstrijd de safety play standaard is .

Anders zit het in paren tornooien.Hier gaat het om een top of een betere moyen score.Vroeger ging ik er van uit dat een safety play u altijd rond de gemiddelde score bracht.Ik heb echter ondervonden dat bridge omgevingen verschillen.In mijn huidige club scoor ik meestal slecht met de safety play.Aan de slag met nogal wat jeugdige ,en nationale spelers blijkt dat men hier massaal gaat voor de top scores.

Belangrijk om weten dit gegeven in mijn aanpassings jaar.Zou dit ook zo zijn op de grotere toernooien .De moeite om het samen met u  even op te volgen.via messer krijgen we inzage in de gespeelde giften,en kunnen we het analyseren.Aan de slag zou ik zo zeggen. 

Nog maar eens blijkt hoe belangrijk de kennis van uw bridge omgeving is.Het beruchte veld  weet u.Spelen tegen of mee met het veld.Hetzelfde geldt voor slembiedingen.In een recreatieve ,passieve omgeving scoorje dikwijls beter met er gewoon af teblijven .Of dit de goede bridge stijl is !, ? ..Goeie vraag.


 

14:47 Gepost door rene naessens in Web | Permalink | Commentaren (0)

12-01-14

Scherprechters!

De competitie is terug gestart,en nadert zijn ontknoping.Maandag op de receptie nog een gemotiveerde Armand Audenaert gesproken .Beveren kijkt na een slechte seizoenstart  terug naar boven.Gisteren werd pieterman2 ingeblikt met  21-9 wat Desiree en de zijnen op een derde plaats brengt.De titel wordt moeilijk ,maar een rol als scherprechter in de titel strijd zit er aan te komen.

In liga 1b Spelen de eerste vier ongeveer gelijk ,Riviera 5 met Marcel Van Overmeiren kwamen leider lokeren partij geven .Voor Marcel een halve thuis wedstrijd ,met 17-13 ook hier een evenwichtige partij.Beveren kon niet profiteren en speelde gelijk tegen sandeman .Een gemiste kans als je het mij vraagt .Volgende week kijkt Marcel in zijn beveren Paul De Clerck  in de ogen.Ook hier kan riviera 5 scherprechter spelen.De leiders gaan naar de laatste in de standen kunnen een kloof maken.

In liga 2b ,wordt het stilaan onover zichtelijk ,met een beye en wedstrijd verschuivingen ,benieuwd wie straks de kroon spant.De uitgestelde partij Lokeren tegen Beveren ,kan hier beslissend zijn.Wachten tot "lichtmis".

En gij vroeg vrijdag op de clubavond iemand aan mij!Dat moet toch pijn doen, ja zeg ik dan het heeft veel pijn gedaan .Maar leven zonder competitie is als leven zonder lief! Liefdes verdriet is uitgewerkt na drie maanden .Nu kunnen we op zoek naar een nieuwe liefde (viertal).Maar  er zal eerst moeten gescoord worden op de clubavond ,..werk aan de winkel.. 

11:45 Gepost door rene naessens in Web | Permalink | Commentaren (0)

05-01-14

DE CIRKEL IS ROND!

Wanneer je thuis vertrekt en steeds verder u verwijderd van uw basis ,kom je na verloop van tijd ,terug thuis .Onlangs zit ik aan de bridge tafel en krijg een allert op ,een 1kl opening.Nieuwsgierig vraag ik naar uitleg (moet je ook doen ,want de 1kl opening heeft de meeste varianten ooit in bied landschap). Ik krijg een beleefde zeer degelijke uitleg van de opponenten.Kan een gewone klaver opening zijn kan kort zijn in klaveren ,kan een zt 15-17 bevatten , kan 16ptn + zijn .Nu is mijn eerste reactie ,jullie zaaien flink wat mist ,durf ik nog wel in de bieding komen.!?.

Thuis gekomen ,nog even in de zetel om de bridge kop wat leeg temaken voor het zonodige slaapkomfort.Kwam de gedachte op ,wat is nu eigenlijk het verschil met ons 1klaveren opening met ruiten van vier en vijfkaartmajeur.

Wel bij ons is het minstens een twee kaart, en de zt van 15-17 zit er niet in.Maar voor de rest!,echt waar net het zelfde,wij kunnen ook 16ptn + hebben en eche klaveren hebben .Alleen psychologisch is er voor de tegen partij geen drempel.

Met de 1klaveren opening ,zijn de jongens bijna terug aan het thuis komen ,denk ik.


 

13:45 Gepost door rene naessens in Web | Permalink | Commentaren (0)

02-01-14

If a had a tail!
12:20 Gepost door rene naessens in Muziek, Web | Permalink | Commentaren (0)

01-01-14

HAALT BC LOKEREN TOPPER BINNEN!?

Raf Vermeiren met bahbout winnen "Knokke open".Voor Steven De donder met Van Den Avyelle.Nederlandse top ter Laere -Molle zijn derde.

Voorzitster van lokeren MC- Decroo speelt zich in de spots,  na een mooie zesde plaats in Sandeman met Eddy Verdonck.Ging ze op haar elan door in Knokke .Ook in het grote werk ,haalde ze prachtige uitslagen ditmaal met Dirk Verhulst.Met Dirk kan lokeren een sportieve topper in zijn rangen halen.

Bridge wordt terug sport in Lokeren. De competitie kan niet snel genoeg beginnen in de durme stad.

18:42 Gepost door rene naessens in Web | Permalink | Commentaren (0)