28-02-14

BURN OUT OF THE MIDFIELD!

In mijn geboorte dorp ,hadden ze een vaste stek .Op een rustig plekje zaten de zondag voormiddag in de lente de "vinken zetters".Ge weet wel elke keer als een vink in zijn kotje ,uit frustratie een liedje fluit "suske wiet" in het vlaams want in wallonie fluiten de vogels anders.Wel elke keer dus wordt een streepje op een stok gezet.Wiens vink het ,het meest op zijn heupen heeft gehad is de winnaar.Onlangs kwam ik maurice tegen ,de duivel doet al van vinken club "De suske wieten" hoe origineel een club naam kan zijn ,en de lading dekken.!Maurice zat er door ,t'is nooit goed zucht hij nu klagen ze dat de nieuwe vinken bakjes er nog niet zijn , en we zijn nog maar februari .Ik stop er mee ,..dat het nen anderen nekeer beter doet.!! Ben ik alleen de zot!

Burn out dacht ik ..de gratis werker in de club ,voor iedereen proberen goed te doen ,er een beetje discipline in brengen ,de tijd respecteren  ja inderdaad ook in ons bridge wereld is het niet anders .De tafel dekkers voor aanvang van de wedstrijd , de arme toernooi leider die de klok moet laten respecteren.Wie de club kas bij houdt die komt op de algemene vergadering nog eens in "the picture".En mag het kas verslag voor lezen ! Als er al wat volk is op zo een algemene vergadering.Maar al die andere gratis medewerkers ,die onmisbaar zijn om ons club leven mogelijk te maken. Wel zij zijn wat men noemt  het maatschappelijk midden veld!

Allemaal hebben ze het op bepaalde momenten eens moeilijk ,en voelen ze zich  alleen en niet begrepen.En soms is de energie op gebrand en doen ze eens raar ,of stappen op .  Heb er in uw club oog voor beste lezer ,een woordje "bedankt " kan geweldig wonderen doen.Of nog beter een pintje uit sympathie voor uw werk . 

Volgende week is "de week van de gratis medewerkers".Zijt gij één van hen ! wel, weet ge zijt met velen .  De week valt samen met de carnaval stoeten ,de zotten lopen op straat ...kan het ironischer...

BEDANKT  GRATIS  MEDEWERKER!

vinkenzetting (1).png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

17:40 Gepost door rene naessens in Web | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.