28-02-14

BURN OUT OF THE MIDFIELD!

In mijn geboorte dorp ,hadden ze een vaste stek .Op een rustig plekje zaten de zondag voormiddag in de lente de "vinken zetters".Ge weet wel elke keer als een vink in zijn kotje ,uit frustratie een liedje fluit "suske wiet" in het vlaams want in wallonie fluiten de vogels anders.Wel elke keer dus wordt een streepje op een stok gezet.Wiens vink het ,het meest op zijn heupen heeft gehad is de winnaar.Onlangs kwam ik maurice tegen ,de duivel doet al van vinken club "De suske wieten" hoe origineel een club naam kan zijn ,en de lading dekken.!Maurice zat er door ,t'is nooit goed zucht hij nu klagen ze dat de nieuwe vinken bakjes er nog niet zijn , en we zijn nog maar februari .Ik stop er mee ,..dat het nen anderen nekeer beter doet.!! Ben ik alleen de zot!

Burn out dacht ik ..de gratis werker in de club ,voor iedereen proberen goed te doen ,er een beetje discipline in brengen ,de tijd respecteren  ja inderdaad ook in ons bridge wereld is het niet anders .De tafel dekkers voor aanvang van de wedstrijd , de arme toernooi leider die de klok moet laten respecteren.Wie de club kas bij houdt die komt op de algemene vergadering nog eens in "the picture".En mag het kas verslag voor lezen ! Als er al wat volk is op zo een algemene vergadering.Maar al die andere gratis medewerkers ,die onmisbaar zijn om ons club leven mogelijk te maken. Wel zij zijn wat men noemt  het maatschappelijk midden veld!

Allemaal hebben ze het op bepaalde momenten eens moeilijk ,en voelen ze zich  alleen en niet begrepen.En soms is de energie op gebrand en doen ze eens raar ,of stappen op .  Heb er in uw club oog voor beste lezer ,een woordje "bedankt " kan geweldig wonderen doen.Of nog beter een pintje uit sympathie voor uw werk . 

Volgende week is "de week van de gratis medewerkers".Zijt gij één van hen ! wel, weet ge zijt met velen .  De week valt samen met de carnaval stoeten ,de zotten lopen op straat ...kan het ironischer...

BEDANKT  GRATIS  MEDEWERKER!

vinkenzetting (1).png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

17:40 Gepost door rene naessens in Web | Permalink | Commentaren (0)

17-02-14

West Vlaaneren ligt ons niet!

Zowel voor Beveren als lokeren geld dit issue.

Beveren geraakt niet over de gaver beek  en waregem haalt het met één puntje meer als Lokeren in de eindstand van LIga1B.Waregem pakt Beveren in  de eerste helft van de competitie met 7tegen 23 en op de laatste speeldag kan beveren zich niet revancheren en gaat  Paul en de zijnen de boot in met 19 tegen 11. Beveren mist het in de rechtstreekse confrontatie. De helft van Lokeren1 baalt en heeft een slechte nachtrust stranden alweer op een zucht van promotie.De andere helft van lokeren1 zucht oef! We blijven toch weer gezellig in ons Liga 1!!.

In Liga 3 heeft het WaasLand  2 kampioenen die promoveren ,nl Beveren 5  en Bornem1 proficiat. 

Ook Reinaert kan ondanks verlies bij sandeman zich toch handhaven in Liga 1B

Ook een proficiat waard.

Tot volgend jaar!


17:15 Gepost door rene naessens in Web | Permalink | Commentaren (0)

10-02-14

Jamaar arbiter ...!

Hotel "desire" in Sochsi, op de vooravond van de opening der winter spelen.Bridge toernooi van de vijfde ring!.Justin Bieber en Miley Cyrus 

spelen  tegen Ivo Josipović   en  DOBRINKA TABAKOVA.

Ivo moet  een 5harten kontrakt spelen.

Miley start KL.Aas  en Tabakova legt zich op tafel.

Harten      Schoppen      Ruiten        Klaveren

Heer             10                 Dame           Vrouw

6                      9                 Boer             Boer

4                      3                   8

3                                           7    

Leider Ivo

Harten    Schoppen    Ruiten

Aas           Aas              10

boer         Dame            5

10                8

 9                 6

 5                 4

                    2

                                    

                                              

De leider koopt klaver aas met harten5(niet zo best want via die vijf heeft de leider met de zes een potentieele entree).Ivo speelt op een 2/2 zitsel ,of een 1/3 bij de rechter tegenstander.En speelt harten 9 naar de heer .De linker tegenspeler volgt niet!!.

Ivo verliest nu zeker 3 slagen, twee ruiten en een troefslag en misschien ook nog schoppen heer.

De korte pijn denkt Ivo direkt de snit op schoppen na het nemen van harten heer.Ivo speelt schoppen 10 voor die gedekt wordt door de boer In dummy legt hij schoppen vrouw en  ..Justin troeft schoppen dame!!!!

Als echte gentleman wordt het spel uit gespeeld resultaat min 2.

Nu wordt de arbiter geroepen.Deze beslist  dat de uitslag wordt  gewijzigdt in 5harten min 1.

Jamaar arbiter als de verzaking niet gebeurt speel ik een andere spelwijze en maak ik vijf harten.

Heeft Ivo een punt of niet,en is dit iets voor een appeal commissie.

 

 

00:39 Gepost door rene naessens in Web | Permalink | Commentaren (0)

09-02-14

the end...

Geen verrassingen meer.Proficiat aan de winnaars!

Finale des ChampionsScore FinalBCOB I    166,9  - Begijntje 152

lBarrage descenteScore 

Squeeze   181.3 - UAE 168.4

Met dank aan  Guy  Lambeaux Guy Lambea)

20:29 Gepost door rene naessens in Web | Permalink | Commentaren (0)

De laatste strijd.

Beveren 5 van Marc Maes is kampioen in liga3D.Proficiat dames en heren!

Beveren 2 van kapitein Paul De Clerq staat voor een alles of niets laatste veldslag.Daarvoor moeten ze de gaverbeek over volgende speeldag.Lokeren van Frans Buyle zal met belangstelling de uitslag opzoeken zaterdag avond .Als lokeren in eigen huis Halse kan verslaan met een dikke uitslag kan het nog met de bloemen gaan lopen in Liga 1B.Reinaert mag de laatste wedstrijd tegen de laatste uit het klassement ,maar moet nog opletten.

Voor kapitein Beeldens Marcel en zijn krijgers ,kan het alleen nog mathematisch in 2B.Achtien punten verschil ophalen in een rechtstreekse confrontatie!! Hier kan geschiedenis geschreven worden.Lokeren en Aarsele hielden mekaar in bedwang.Alleen goed voor Aarsele lokeren is uitgeteld.

De rest van beveren kan zich klaarstomen voor de grote kampioenschappen en volgend jaar.

In ere klasse is de laatste sessie bezig de voorlopige stand.

Finale des Champions Actuellement....... Barrage descente Actuellement......
BCOB I    135,9  - Begijntje 118 Squeeze   160.3 - UAE 140.4
Seance 1 Seance 2 Seance 3 Seance 4 Seance 5 Seance 6 Seance 1 Seance 2 Seance 3 Seance 4 Seance 5 Seance 6

Het ziet er naar uit dat squeeze met steven de donder zich zal handhaven in ere klasse.En raf en de begijntjes het onderspit delven .Maar sinds vorige week weten we !begijntjes zijn nooit verloren voor de telling.

18:29 Gepost door rene naessens in Web | Permalink | Commentaren (0)

07-02-14

Eéntje voor de fans!

iets luider zetten!

17:36 Gepost door rene naessens in Muziek, Web | Permalink | Commentaren (0)

06-02-14

Pas na de telling ben je verloren of gewonnen!

Die play off halve finale is een echte triller geworden.En ik heb het niet over voetbal , alhoewel die strafschoppen in oostende mochten er ook zijn .Neen hier gaat het over de play off in ereklasse .De slechte start van begijntje zette zich door in de volgende rondes .In zoverre dat voor aanvang van de laatste  sessie de bubbeis voor bcob  ,stilaan gekoeld werden .Bij begijntje was de veer er af en ,links en rechts  rukte al een Duvel  aan . Wie gaat de laatste nummers spelen ,wie heeft nog zin  en zullen we nog starten ! Het zat diep bij Raf en de begijntjes.  Uiteindelijk  werdt er toch gestart  ,onder de conditie ,geen remmingen  ,volop de kans gaan  kortom ,bridge vanuit "den buik(onder)".

Benieuwd naar de eind uitslag van  de halve finales!

BCOB 1 220  -   BCOB 2 160 Finales 8 & 9/2 :
BCOB 3 239,0  - Begijntje 239,1

Om uw broek af te steken  klonk het bij bcob 3

Zo een finale verdient  een pakkende intro !


19:00 Gepost door rene naessens in Web | Permalink | Commentaren (0)

02-02-14

Alles of niets in Liga 2B!

Beveren en lokeren stonden gisteren tegenover elkaar in een inhaal wedstrijd.Beide ploegen schoten mekaar in de voet bij een gelijkspel.En zo werdt er ook gespeeld  .Beveren haalt het met 24 tegen 6 .Aarsele wel opnieuw onder druk .Een verschil van 24punten met nog 2wedstrijden.Het is veel maar er is nog een rechtstreekse confrontatie voor Beveren .Veel zal afhangen van volgende week .Een gewond lokeren kijkt Aarsele in de ogen.Terug afgaan zou jammer zijn na zo een mooi seizoen .Voor Beveren is het nu nog twee keren volle gas geven.Beginnende zaterdag tegen Roeselare.In ieder geval wie kampioen wordt in 2B zal het niet gestolen of gekregen hebben.

Eindrondes zijn begonnen in ere klasse.Slecht begin voor Raf met begijntje in ere .Steven De Donder nog niet zeker van verlengd verblijf in Ere klasse .Na verlies tegen Phenix  ,moet er gewonnen worden van UAE.

alles of niets.jpg

17:11 Gepost door rene naessens in Web | Permalink | Commentaren (0)