20-03-14

UITHOLLING!

Zondag de grote finale dag.Een hoogte punt voor de VBL werking.Of  zou het dat toch moeten zijn.Helaas massale af zeggingen uit West vlaanderen en Limburg . Dender Waasland krijgt er finale plaatsen bij.Plaatsen die ingevuld worden door ,teams uit lagere reeksen of gelegenheids teams.Natuurlijk hebben zij er recht op en moeten ze er volop van genieten .Tenslotte is de beker één van de mooiste bridge wedstrijd van het jaar.

Toch enkele kanttekeningen , de bridge wereld verouderd snel ! De factor verplaatsing wordt een steeds belangrijker factor in een oude omgeving.Ook in de reguliere competitie is dit een steeds luider klinkend argument en obstakel voor ,een wel of niet deelnemen.Misschien moet men er toch eens over nadenken om van de regionale halve finale een kwart finale te maken .De halve finale kan men dan betwisten tussen teams van oost en west -vlaanderen aangevuld met dender waasland ,of Vlaams brabant.

Met een halvering van de deelnames in beide halve finales zitten dan 32 teams, al iets makkelijker om een zaal te vinden  .Wat dan ook geld voor de finale.

Maar natuurlijk is dit voorstel al dikwijls besproken in commissies en bestuur raden allerlei,dikwijls was de volle kalender een reden om vernieuwing uit te stellen. Nu met het verdwijnen van grootte bridge toernooien ,is dit probleem zich aan het oplossen.Misschien is er nog een probleem de helpende handen nodig om alles te organiseren!En helaas bestaat daar geen oplossing voor!

Allé tot zondag ,en weet ieder jaar nestelt zich een derde liga viertal in de top vijf.Wordt het dit jaar een Dender -Waasland team?


 

12:24 Gepost door rene naessens in Web | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.