27-03-14

Retro


13:13 Gepost door rene naessens | Permalink | Commentaren (0)

24-03-14

Beker weekend!

Raf en Begijntje1 bijna de hele wedstrijd aan kop in de VBL beker finale.Squeese 1 met Steven en Hubert Jansen verdienste lijk vierde.De wase clubs Beveren 1 en Lokeren 1waren even in de running aan tafel1 maar een klap van 20+ in het verlies is fataal in zo een finale.Voor de lunch een sterk begin van beveren 1.Maar zoals gezegd de prijzen worden gedeeld van ronde zeven tot negen.Het valt trouwens op ,vanaf ronde zeven hebben de vijf eerste tafels ,steevast hun ronde ook eerst afgewerkt.De eerste tekenen van vermoeidheid.

In Wallonie enigzins  verrassende uitslag.

Tenminste als de team nummers de lading dekken .Maar anderzijds als je de namen bekijkt .Zijn het echt wel de toppers vooraan.

 1  11 UAE 2 Claeys                                134 19 20 18 15 17 20 25
     Jean-Marc MUSPRATT, Patrick GILLES, Yves CLAEYS, Michel GOBBE
 2   5 BCOB 3 Coenraets                              126 18  9 25 25 20 10 19
     Philippe COENRAETS, Faramarz BIGDELI, Jean-Marie BACKES, Zvi ENGEL
 3  13 Charleroi Mayence                             123 15  7 23 15 22 22 19
     Jean-Philip MAYENCE, Alain DEVIGNE, Philippe MULLER, Christian MARCHAL


 

12:11 Gepost door rene naessens in Web | Permalink | Commentaren (0)

20-03-14

UITHOLLING!

Zondag de grote finale dag.Een hoogte punt voor de VBL werking.Of  zou het dat toch moeten zijn.Helaas massale af zeggingen uit West vlaanderen en Limburg . Dender Waasland krijgt er finale plaatsen bij.Plaatsen die ingevuld worden door ,teams uit lagere reeksen of gelegenheids teams.Natuurlijk hebben zij er recht op en moeten ze er volop van genieten .Tenslotte is de beker één van de mooiste bridge wedstrijd van het jaar.

Toch enkele kanttekeningen , de bridge wereld verouderd snel ! De factor verplaatsing wordt een steeds belangrijker factor in een oude omgeving.Ook in de reguliere competitie is dit een steeds luider klinkend argument en obstakel voor ,een wel of niet deelnemen.Misschien moet men er toch eens over nadenken om van de regionale halve finale een kwart finale te maken .De halve finale kan men dan betwisten tussen teams van oost en west -vlaanderen aangevuld met dender waasland ,of Vlaams brabant.

Met een halvering van de deelnames in beide halve finales zitten dan 32 teams, al iets makkelijker om een zaal te vinden  .Wat dan ook geld voor de finale.

Maar natuurlijk is dit voorstel al dikwijls besproken in commissies en bestuur raden allerlei,dikwijls was de volle kalender een reden om vernieuwing uit te stellen. Nu met het verdwijnen van grootte bridge toernooien ,is dit probleem zich aan het oplossen.Misschien is er nog een probleem de helpende handen nodig om alles te organiseren!En helaas bestaat daar geen oplossing voor!

Allé tot zondag ,en weet ieder jaar nestelt zich een derde liga viertal in de top vijf.Wordt het dit jaar een Dender -Waasland team?


 

12:24 Gepost door rene naessens in Web | Permalink | Commentaren (0)

12-03-14

Ge hebt er uw jaren voor!

Nog maar eens verhuist,de laatste keer ,want ik heb er de jaren niet meer voor.Alhoewel uitspraken als nooit meer en dit was de laatste keer ,,,zijn broos op gebied van bindend heid.Nu is het platte rust,voor een tijdje toch...Hopelijk komt met de rust de bridge scherpte terug .Want de laatste tijd mis ik nogal vaak die éne top slag.Is die negen nu al gevallen of niet,kortom het zijn juist die dingen die het verschil maken tussen ne goeien of ne slechten.

Ik heb wel geluk in die zin,dat partner ook in de verhuis zit,dus kunnen we er samen uit komen.In beveren zorgen ze wel voor wat variatie in de speel avonden .Zo is er iedere 4éclub dag van de maand een butler toernooi.En als er vijf maandagen zijn (zoals deze maand )dan is er viertallen toernooi!

Nog eens een gelegenheid om in beeld te komen!


16:44 Gepost door rene naessens in Web | Permalink | Commentaren (0)

08-03-14

Complexiteit en natte dromen!

Onlangs Marc Nijs nog eens ontmoet ! Waar is de tijd van de hoogstraat.Een complex en hoogstaand bridger ,niet altijd goed begrepen en naar waarde geschat in de bridge wereld.Marc speelt en helpt en werkt waar kan in de "Royal Squeeze" .Standing volle club met illustere en gerenommeerde bridgers .De club draait volledig op zichzelf ,inclusief eigen lokaal .De natte droom van zowat  ieder ambitieus bridge voorzitter.

Alhoewel om het financieel plaatje rond te krijgen elk jaar ,is een sollied leden aantal nodig ,en hier duikt alweer de complexiteit van onze sport op.Ga het maar eens na , bridge avonden met een hoog kwalitatieve bezetting  hebben na verloop van tijd steevast te kampen met een verminderd aantal tafels. Kwestie is van kort op de bal te spelen en snel overschakelen op spelen in reeksen ,liefst drie of meer .Ook het zeer populaire namiddag bridge ,kan soelaas brengen in onze "ancient bridge world".Tot zover bent u het zeker eens met mij beste vrienden en vriendinnen, praktisch  zijn voor al die zaken vrijwillige handen nodig met wat organisatorisch talent.

Maar eigenlijk schrijf ik dit artikel op een slecht moment,want u zit volledig in de kampioenschap sfeer. En er zijn er nogal wat deze periode ,toch proberen om er ééntje mee te pikken .!. Soms nog ne man tekort!! mailtje !


 

15:40 Gepost door rene naessens in Web | Permalink | Commentaren (0)