26-04-14

Snel gewend!

Wonderbaar hoe snel  heilige huisjes vallen.Tot voor kort (alhoewel ..kort is straks een jaar) was voor mij de zaterdag namiddag heilige bridge dag.De competitie en aanverwante kampioenschappen,absolute must.Na werk en vrouw was bridge hoofdzaak in lijf en geest.Door omstandigheden zijn die issues nu al een tijdje ver weg ...En zie de mens past zich ontzettend  snel aan .Ik heb ervaren dat je de zaterdag namiddag nog andere dingen kan doen !.En vandaag heb ik voor het eerst in twintig jaar nog eens voorrang gegeven aan het voetbal boven de halve finale "flanders pairs".

Zou het dan toch waar zijn ,dat ik oud word! En het grote vuur stilaan dooft.Ook het bloggen zal ooit verdwijnen .Nochtans  zijn er voldoende items om op te volgen en even bij stil te staan.Hoe loopt de bestuurs wissel af in lokeren, vinden de bridgers de weg naar "de Witte Molen",krijgen ze in beveren het spelen in drie reeksen verkocht aan de leden?.Schrijft waasmunster eindelijk ook een viertal in, of blijft het ..anti sport prediken.

Boeiend allemaal , maar toch gaat "hubble" in zomerreces. verwacht dus een tijdje ,niet teveel van uw blog.Af en toe eens komen kijken ,kan geen kwaad.

 

16:37 Gepost door rene naessens in Web | Permalink | Commentaren (0)

20-04-14

De ster is te ver!

Wie komende dinsdagen  in bridge club "Reinaert" eens met zijn nieuw systeem de pannen van het dak wil spelen.Moet niet meer naar de ster in St niklaas rijden.Want  de club speelt niet meer in de "Houtmuis".

  Taverne De Witte Molen, Gladiolenstraat 2, 9100 Sint-Niklaas.   . Is het nieuwe  Adres

zet je gps aan het werk  .

Veel succes aan bridge club "Reinaert"in hun nieuwe sportieve omgeving!


 

14:40 Gepost door rene naessens in Web | Permalink | Commentaren (0)

Een goed lokaal!

Komende zaterdag District kampioenschap paren!!Niet te letterlijk nemen het gaat hier over bridge.Traditioneel wordt de halve finale van het vbl kampioenschap gekoppeld aan het district kampioenschap, Dender Waasland.Dit gaat door in "De Houtmuis"aan domein "de ster " in St-niklaaas.Meteen zitten we alweer in de eind fase van het bridge jaar 2013/2014.Tijd dus om het club leven even te evalueren .Klopt de kas nog en is er wat over.Meteen her en der algemene vergaderingen ,al dan niet gekoppeld aan feest maaltijd. Ook wordt in sommige clubs bestuurs wissels aangekondigd! Altijd spannend kandidaten worden gezocht,en dienen zich maar heel sporadisch aan ,of er voelt zich niemand geroepen!.Geen paniek ,een bridge club is een boot die vaart op woelige wateren.Als de nood hoog is duikt altijd wel een kapitein op.

Belangrijke opdracht voor zo een bestuurs ploeg ,draag zorg voor uw lokaal.En hou er rekening mee dat een uitbater van een drank slijterij , ook zijn kinderen wil laten studeren , en een eigen woonst verwerven.Dit probeert hij te verwezenlijken ,door dranken en kleine of grote hapjes te verkopen aan U.In ruil voor uw verteer ,mag je zijn infrastructuur gebruiken voor uw "bridge avonden en namiddagen.Om het uur een consumatie tot zich nemen is eigenlijk een minimum. Want je wil het toch niet mee maken ,dat de uitbater zich tot het bestuur wend met de mededeling " Jongens en meisjes sorry maar ik kom niet meer aan mijn vaste kosten door jullie matig consumeren .Vriendelijk verzocht het op een ander te gaan zoeken.


11:17 Gepost door rene naessens in Web | Permalink | Commentaren (0)

13-04-14

Tevreden voorzitter!

En in dit geval is het een voorzitster,alhoewel de trend is dat bestuursfuncties niet meer geslachts matig mogen benoemd worden. Proficiat aan Rita en ploeg trouwe medewerkers.Met dik twintig tafels éénenveertig paren om precies te zijn mag je het "lente toernooi" van Mercator geslaagd noemen.Als je dan ook nog een topper op uw palmares kunt inschrijven ,spreken we van een succes.Vermeiren Raf-Mistiaen Dierik halen het van good old george keldermans,Lokeren dan met twee teams in de eerste vijf.Dit keer Frans en Lucienne op plaats vier en op plaats vijf Dirk verhulst met voorzitster  MC Decroo.De volledige uitslag vindt je op "Messer toernooien"

Wat het algemeen DWL klassement betreft ,doet Kant lydie een goede zaak .Van de winnaars van vorige week in de "houtmuis ",geen spoor in de top tien !Behalve lydie dan deze keer met zus Annie.

Volgende afspraak is Zaterdag 17mei in Bornem.Voor het "Asperge toernooi"Een organisatie van "BC Klein Brabant".De "Aldegonde" zonen en dochters heten ons dan welkom.  


19:01 Gepost door rene naessens in Web | Permalink | Commentaren (0)

08-04-14

Gewoontjes!

Zo kan je de start van de districts beker wel noemen.Met zestien tafels spreken we van een goed gevuld club toernooi.De echte toppers nog niet aanwezig in de houtmuis , voor het paastoernooi van bridge club "reinaert".Tenminste ze waren er toch niet in hun sterkste formatie! De uitslag vindt je op de website van de club uit st- Niklaas.

En dan een uitslag in twee richtingen .Dat doe je toch niet op een officieel toernooi.

Nu komende zaterdag ,al direct het tweede toernooi van de reeks.Dit keer mercator aan de beurt! In Kruibeke verwacht ik meer bruis .Dit toernooi heeft al een stevige reputatie opgebouwd .Met gegarandeerd enkele nationale toppers aan tafel.De winnaars van vorige zaterdag kunnen al meteen bevestigen aan de schelde boorden.


 

18:15 Gepost door rene naessens in Web | Permalink | Commentaren (0)

05-04-14

Blauwe zaal "Den Eekhoorn"

In het landelijke groene Heusden,heeft jaarlijks het belgisch kampioenschap voor senioren plaats.Minimumleeftijd  vijven vijftig +.Dik 60% van de bridgers dus.De kleine zaal van "den eekhoorn" de thuis haven van BC Heusden oostvlaanderen.Lange tijd beroemd om het hoge bridge nivo dat de vrijdag avond sessies haalden .De betere spelers van Wetteren ,Artevelde ,Sandeman kwamen mekaar daar  iedere vrijdagavond be kampen.Vroeger werdt het kampioenschap gespeeld in de zaal "de kring"in Heusden.De laatste drie jaar in de "eekhoorn" dus.Met zeventien tafels ,heeft het kampioenschap ,betere tijden gekend.Wel elk jaar een behoorlijk aantal paren uit Brussel en Wallonie.Het is eigenlijk de lokale bridger die het laat afweten.Dichtste paar uit ons contreien was Adolf Hermans en Jaak Vanderstraeten ,met een mooie vierde plaats.voor de volledige uitslag zie VBL Kalender UItslagen.

Heusden is beroemd voor zijn jaarlijks Na Tour criterium voor wieler profs.

En behoort ook tot de locaties van  "Den Vos Reinaert"  legende

heusden.jpg

 

 

 

 

 

14:57 Gepost door rene naessens in Web | Permalink | Commentaren (0)

01-04-14

Dit smaakt naar nog!

In bridge club Beveren houden ze van wat variatie.Zo is er iedere 4é maandag van de maand een butler toernooi ,op geluisterd met hapjes van het huis.Onder impuls van Hugo Arnou is er nu een nieuw initiatief iedere vijfde maandag ,dat is zo ongeveer een keer of vijf in een jaar.Wordt er een viertallen toernooi gespeeld! Kwestie van iedereen te laten kennismaken met ,de prachtigste en (h) eerlijkste vorm van bridge spelen.Voor velen was het een eerste kennismaking  ,met viertallen en schermen,het spannend vergelijken van de uitslagen.Na afloop droop het genot van de gezichten .Ook het gebruik van handicaps ,tussen de nationale viertallen en de lagere spelende  teams draagde bij tot een spannend verloop.

Met de algemene roep naar nog meer van dit, mogen we dit event als geslaagd beschouwen!Proficiat ! aan de initiatief nemers.

Zaterdag wordt in de "Houtmuis " het start schot gegeven van de wisselbeker "Dender Waasland".De belangrijkste clubs van het district ,leveren elk een toernooi dat meeteld voor het eind klassement.De volledige kalender vind u op de websites van uw club.Wie zaterdag wil deelnemen ,moet snel reageren!Liefst vandaag nog, Bel of mail naar ,BC Reinaert.

Paastornooi van zaterdag 5 april 2014

 

Ons Paastornooi heeft plaats op zaterdag 5 april 2014 om 13.45 uur
in ‘De Houtmuis’, Lange Rekstraat 40 te Sint-Niklaas
.

Inleg:
€ 5,00 per speler (€ 10,00 per paar).
Vooraf inschrijven is nodig:
-bij Lutgarde De Cock persoonlijk of
-telefonisch op het nummer 03 775 72 68 of
-via mail naar
hubertdesmedt.decock@telenet.be
ten laatste op vrijdag 4 april 2014 (inschrijven op de dag van het tornooi zelf zal niet mogelijk zijn)


 

10:53 Gepost door rene naessens in Web | Permalink | Commentaren (0)