18-07-14

Weeral één jaar!

Het bridge jaar zit erop! De nieuwe inschrijvingen gaan van start.

Tijd om eens terug te blikken op één jaar Beveren.Sportief een dik pak om de oren .Even deftig op mijn plaats gezet,ondanks lieve partners.Misschien veel te vroeg ,maar het geheugen(talent) gaat er niet op vooruit.En als je alle kaarten niet meer kunt onthouden ,dan is het moeilijk winnen.Winnen wat ik zo ontzettend belangrijk vind,en zo brood nodig om mij te motiveren.

Genoeg over mijzelf, de nieuwe club dan maar doorgelicht.Veel viertallen in beveren ,maar amper iets meer dan de helft van de spelers komt regelmatig naar de club avond.Voor mij altijd een "point of honneur"geldt hier dus veel minder.De twee reeksen  ,wedstrijden noodzakelijk voor een grote club.Worden niet tenvolle benut door de spelers .Te weinig paren uit de laagste reeks maken de stap hoger.In de omgekeerde richting ,hetzelfde fenomeen,eventjes een paar weken lager spelen om terug tekomen  zit er niet in.De stap is natuurlijk groot ,van reeks B naar de A reeks ,ik heb het zelf ondervonden.Terug leren leven met procentjes tussen de vijvenveertig en tweeén vijftig.

De broodnodige tussen reeks ,zou er moeten komen .Maar dat weten ze in het bestuur ook.Alleen men krijgt het niet verkocht aan de lokale bridge  ego's.

En dan ,nog niet officieel bevestigt ,maar toch voor waar.Bridge coryfee Hubert Janssens  zou al zijn functie(toch een zeer belangrijk deel)hebben neer gelegd in zowel de vlaamse als Belgische Bridge context! De jaren hoe on eerbiedig de uitdrukking ook ,eisen hier wellicht hun tol. Pittige anekdote van Hubert ,tijdens de play off's in ereklasse , Hubert speelde in zijn team met drie paren.Voor de ingang van de laatste sessie ,zegt Hubert tegen zijn team genoten.Mensen ik vind dat de zwakste speler eruit moet!m.a.w ik sta mijn plaats af...Geloof mij, alleen de allergrootste  erkennen de eigen mindere dag. 

contador.jpg

 

 

15:13 Gepost door rene naessens in Web | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.