26-07-14

.

                                                                                                                                                                                                                       

dikke zwarte streep.png

14:28 Gepost door rene naessens in Web | Permalink | Commentaren (0)

18-07-14

Weeral één jaar!

Het bridge jaar zit erop! De nieuwe inschrijvingen gaan van start.

Tijd om eens terug te blikken op één jaar Beveren.Sportief een dik pak om de oren .Even deftig op mijn plaats gezet,ondanks lieve partners.Misschien veel te vroeg ,maar het geheugen(talent) gaat er niet op vooruit.En als je alle kaarten niet meer kunt onthouden ,dan is het moeilijk winnen.Winnen wat ik zo ontzettend belangrijk vind,en zo brood nodig om mij te motiveren.

Genoeg over mijzelf, de nieuwe club dan maar doorgelicht.Veel viertallen in beveren ,maar amper iets meer dan de helft van de spelers komt regelmatig naar de club avond.Voor mij altijd een "point of honneur"geldt hier dus veel minder.De twee reeksen  ,wedstrijden noodzakelijk voor een grote club.Worden niet tenvolle benut door de spelers .Te weinig paren uit de laagste reeks maken de stap hoger.In de omgekeerde richting ,hetzelfde fenomeen,eventjes een paar weken lager spelen om terug tekomen  zit er niet in.De stap is natuurlijk groot ,van reeks B naar de A reeks ,ik heb het zelf ondervonden.Terug leren leven met procentjes tussen de vijvenveertig en tweeén vijftig.

De broodnodige tussen reeks ,zou er moeten komen .Maar dat weten ze in het bestuur ook.Alleen men krijgt het niet verkocht aan de lokale bridge  ego's.

En dan ,nog niet officieel bevestigt ,maar toch voor waar.Bridge coryfee Hubert Janssens  zou al zijn functie(toch een zeer belangrijk deel)hebben neer gelegd in zowel de vlaamse als Belgische Bridge context! De jaren hoe on eerbiedig de uitdrukking ook ,eisen hier wellicht hun tol. Pittige anekdote van Hubert ,tijdens de play off's in ereklasse , Hubert speelde in zijn team met drie paren.Voor de ingang van de laatste sessie ,zegt Hubert tegen zijn team genoten.Mensen ik vind dat de zwakste speler eruit moet!m.a.w ik sta mijn plaats af...Geloof mij, alleen de allergrootste  erkennen de eigen mindere dag. 

contador.jpg

 

 

15:13 Gepost door rene naessens in Web | Permalink | Commentaren (0)

11-07-14

Aangenaam verrast!

Waarom kunnen de goeie altijd een slag meer ,dan u zelf.t'ja het is hier nogal aan bod geweest ,maar het heeft niets te maken met "Bridge theorie"wel met kaart talent.Heel illustratief is bridge beter van juli 2014.

Het magazine "bridge beter" nog eens doorgenomen.De editie van de maand juli.Dit moet u ook eens doen ,ga naar bladzijde twaalf.Dek de tekst af en speel het spel eens zelf alvorens de hele bladzijde te lezen....

Ja en kwam u ook tot de conclusie ! dat u met ruiten tien naar de heer moest gaan...Zo ja wel dan zal u binnen de kortste keren ,eens bovenaan de uitslag van uw club avond staan.

Nog leerrijk  was ook de item "Wat weet u van"op bladzijde 11 zeer nuttig en eindelijk eens gepubliceerd.Maak de oefening en ga naar bladzijde 19 .Dit moeten we van buiten leren! onmisbaar voor ons speelplan!.

Eén vraag is nog niet opgelost,wat is nu de beste fit om te spelen vijf -twee of vier -drie.Eén ding weten we al ,uit het voorgaande bij een vijf twee ,is de kans op een vier twee zitsel bij de tegenstander het grootst.

Mijn ervaring leert mij dat bij een vier -drie fit,de overige zes meestal netjes drie -drie zitten.Kan toeval zijn ,het zijn tenslotte kans berekeningen.


14:12 Gepost door rene naessens in Web | Permalink | Commentaren (0)

02-07-14

Eindeloos ...endlessly

Zaterdag alweer een wedstrijd  van het district DWL toernooi.Ditmaal zijn we tegast in beveren.Met zoals de goede bourgondische stijl het voorschrijven na de bridge ..gelegenheid tot lekker eten! Ditmaal BBQ in style...Met life music ..wat wil een mens eigenlijk nog meer.Officieel ben je te laat  ,maar voorzitter Filip is een sociaal man ,dus het kan nog razendsnel via de site van BC Beveren.

De rode duivels zaaien niet alleen onrust in de voetbal wereld ,maar ook lokale organisatoren ondervinden flink wat last van de goede prestaties van "..les belge ..marocain ..zaire  algerien  ..congolaise .Ja een bont allegaartje onze rode duivels.

Zaterdag om 18h spelen we tegen argentinie  ,wie komt er kaarten zaterdag!.Wie van de toppers (top tien) in het algemeen klassement "wisselbeker DWL" komt zijn klassement verdedigen!!.

Een geweldig initiatief was het van het bestuur DWL zo een toernooi te organiseren ,met deelname van de belangrijke clubs van ons district.Maar waar vindt je een stand !Al de club websites af ge snuffelt geen klassement gevonden.Men blijft dus maar eindeloos klungelen! Als je na vier wedstrijden nog niet weet waar je staat in het klassement! Hoe kan je dan gemotiveerd  aantreden .

Organisatorisch  zijn er blijkbaar ook problemen in Lokeren !.De laatste manche  " halloween" kampt met kalender problemen, de wedstrijd zou doorgaan op 1 november !.Kersvers voorzitter frans doet een oproep,wie wilt komen spelen op allerheiligen! en nog belangrijker wie wil een helpende hand toe steken. go to http://www.lokeren-bridgeclub.be/ en bied je hulp aan.

Komaan DWL ga ervoor ,en blijf als gewest niet eindeloos  aan modderen.


19:00 Gepost door rene naessens in Web | Permalink | Commentaren (0)